EyeSTAR Lasik


Првата, водечка и со најголемо искуство клиника во Турција "EyeSTAR" во областа на Офтамологијата - Lasik (laser assisted in situ keratomileusis), метод во рефракциската хирургија за ласерско отстранување на кратковидност, далековидност и астигматизам и специјализирана само за Lasik!

Погледнете ја информативната брошура

Ласерска корекција на диоптрија со Eye Star Lasik Истанбул
Во 3 лесни чекори

1. Преглед
Пред да се пристапи кон процедуарата LASIK (Ласерска Корекција) вашите очи ќе бидат контролирани од стручни хирурзи интегрирани со интелигентни системи за дијагностицирање во ласерското отстранување на диоптрија.

2. Lasik третман
Lasik (Ласерска Корекција) постапката трае околу 4 минути. Барем имавме квалитетно време за време на прегледот, нели?

3. Екскурзија
Следниот ден ќе Ви го покажеме Истанбул. Турите на Босфор се омилени на нашите пациенти.
Да, ќе бидете во можност да го видите Босфор, Турската чаршија па и да напишете исказ за вашето искуство во EyeStar.

Подарете си нови возбудливи моменти со јасен вид во единствената реномирана клиника со:

☑️25 Годишно искуство и над 30000 пациенти,
☑️Искусни хирурзи специјализирани во Сад и Јапонија,
☑️Поседува сертификат ISO 9001:2008,
☑️Специјализирана клиника само за ласерска корекција на диоптрија,
☑️Нуди VIP ласерска третман со state-of-the-art технологија,
☑️Доживотна гаранција EyeSTAR VISION PLAN,
☑️Ние ќе го организираме вашиот луксузен хотел, трансфер од/до аеродром/хотел/клиника и екскурзија во Истанбул!

ПРОМО ТЕРМИНИ:
26.09; 03.10; 17.10; 31.10; 14.11; 28.11; 12.12; 26.12

25 години, илјадници пациенти од целиот свет.
Да. Ние знаеме што правиме и тука сме да Ви помогнеме


Резервирајте го Вашиот термин сега на
Tел./WhatsApp/Viber: +389 71 272 212
biljana@eyestar.us
www.laserskakorekcija.com
www.atlantismed.mk

Во клиниката секој пациент е VIP и местата се ограничени до максимум 10 пацинети на ден.

Сертификати за квалитетно извршување на процедурата LASIK од реномирани сертификациони куќи


Што е LASIK?


LASIK (laser in situ keratomileusis - ласерска корекција) е амбулантско хируршка процедура која се користи за лекување на кратковидост, далекувидост и астигматизам.

Ласер се користи за преструктуирање на корнеата, во предниот дел на окото. Ова го подобрува начинот на кој се фокусираат светлосните зраци на мрежницата, во задниот дел на окото и се овозможува подобра визија без очила или контактни леќи.

„EyeSTAR LASIK“ е: Брза ласерска аблација, времетраење околу 10 секунди, а вкупното време за целиот третман е само 3 до 4 минути по око. Третманот е безболен. Пациентите не чувствуваат речиси никаква болка и непријатност за време или по третманот. Нема да има никакво крварење и нема да има потреба од какви било завои или лепенки. При третманот има високо ниво на безбедност. Нема апсолутно никаков ризик за губење на видот. „EyeSTAR“ обезбедува целосно стерилни услови и дневен лимит од 10 пациенти со цел да се обезбеди третмани без ризик од инфекции и оптимални визиуелни резултати. Перманентност - нема регресија на видот на повеќето пациенти, досега само 0,05% од пациентите имаат барање за подобрување на третмани. Закрепнувањето на пациентите е многу брзо. Толку е брзо, што денот по третманот, пациентите се носат на посета на многу познатите знаменитости низ прекрасниот Истанбул. Нашите хирурзи целото време се во консултација со вас и ве прашуваат дали сте подготвени за да почнат со операцијата или доколку не се чувствувате спремни, може да се премести за наредниот ден. Уверение за третманска услуга со строги германски стандарди TUV- ИСО 9001 за квалитет. Пред Eye STAR LASIK Пред вашиот ласерски третман ќе биде извршен темелен очен преглед. Доколку носите контактни леки, ќе биде потребно претходно да ги отстраните. Меките контактни леќи треба да ги отстраните од употреба најмалку една недела пред вашиот третман, а додека доколку користите други типови контактни леќи, ќе биде потребно да престанете со нивна употреба три недели пред вашиот третман. Денот кога ќе биде вашиот третман, ве замолуваме да нематекаква било шминка на вашите очи или лице, да не ставате крем за лице, кремови за после бричење или парфем. Да не пиете премногу пијалаци кои содржат кофеин. Ласерот „EyeSTAR“ се чува на пониска температура, па затоа ве советуваме да облечете топла и комотна облека. Ако вашиот третман е закажан преку текот на денот, понесете со вас темни очила за сонце. Пред вашиот третман во „EyeSTAR“, ќе бидете информирани за целата процедура, исто ќе ви биде опишено како ќе се чувствувате при секој чекор од третманот. Откако ќе заврши психичката подготовка и подготовката на сите потребни документи, тогаш ќе почне медицинската подготовка. Во институтот на „EyeSTAR LASIK“ ние обрнуваме посебно внимание во подготовките за ласерскиот третман, бидејќи веруваме дека голем дел од успехот на третманот се должи на подготовката. на крај од подгтовката за процедурата Вие ќе идете целосно информирани и сремни за процедурата, ќе знаете се што че Ве очекува. Ако вие се чувствувате удобно и ако сметате дека доволно сте информирани за целиот процес што следува, тогаш ќе започнеме со Eye Star Lasik процедурата. Во меѓувреме нашите хирурзи ќе одговараат на сите ваши прашања и ќе работат на сите технички аспекти на вашиот ласерски третман. Нашите медицински сестри и техничари ќе го подготвуваат ласерот и другата потребна апаратура. Една од најважните карактеристики на операционата сала е "целосно стерилна средина" обезбедена со ХЕПА филтри, систем за УВ стерилизација, повеќе системи за климатизација и систем за следење на квалитетот на воздухот во реално време. Исто така "Eye STAR" поседува уникатен систем кој ја оптимизира удобноста и одржува стерилни услови. Останатите значајни карактеристики на клиниката "EyeSTAR" се: масажа пред вашето лекување, слушање на Вашата омилена музика за време на третманот (од Вашето ЦД или МП3) транспарентна (провидна) операциона сала и ТВ плазма (монитор), овозможувајќи им на Вашите пријатели и роднини можност да го следат Вашиот третман.

Прочитај повеќе...


Дали сум погоден за LASIK (ласерска корекција)?


Дали сте погодни за ласерска операција се дознава по тестирањата. Може да биде соодветен, ако твоите очи се во рамките на следните параметри:
 • миопија (кратковидост) да -12,00 диоптер
 • хиперопија (далекувидост) до + 6,00 диоптер
 • астигматизам до +/- 6,00 диоптер
 • Без очни болести
 • Без катаракта
 • Стабилна визија во последните 6 месеци
 • Возраст + 18 години


Закажете термин


Она што се случува пред LASIK (ласерска корекција)?


Сеопфатниот испит го испитува целокупното здравје на очите и кој утврдува дали сте добар кандидат за третман LASIK ќе измери:
 • корнеална дебелина
 • корнеална топографија
 • корнеална томографија
 • корнеален Wavefront
 • мапирање на око
 • тековен развој
 • визуелна острина
 • големина на зеница при слаба осветленост


Прочитај повеќе...


Доживотна гаранција Нега EyeSTAR е


Гаранцијата EyeSTAR Доживотна Грижа е нашето ветување дека по вашето лекување ние ќе се грижиме за вас. Кога имате операција на очите со EyeSTAR, знаете дека ние ќе ги обезбедиме сите потребни грижи во врска со вашето лекување, бесплатни за секогаш.

Па, како е EyeSTAR е во можност да понудат таква гаранција? Тоа е едноставно прашање на доверба - нашата доверба во грижата што ја нудиме, преку нашиот високо-искусен персонал хирурзи за корекција на видот.

Прочитај повеќе...


ТехнологијаЕден од најпознат аспекти на третманот EyeSTAR Lasik е технологијата. Институтот EyeSTAR Lasik е опремен со најновите ФДУ и клинички одобрени ласерска и дијагностичка технологија. Со цел да се овозможат најбезбедни и повеќе прецизни резултати, EyeSTAR е опремен со софистицирана дијагностичка опрема за поточна процена на визуелни дефекти на очите. Методите за оценувањето вклучуваат корнеална томографија, ултрапрецизна корнеална топографија (мерење на рожницата на 22.000 поени), дијагноза и класификација на корнеална форма, абнормалности со вештачки интелигенциски систем. Нашиот ласер „Wavelight Allegretto бран Око-П 500Hz/400Hz“ е најновата, најбрзата и најнапредна ФДА - одобрена очна ласерска платформа на пазарот. Познат за најпрецизни резултати и на највисоко ниво на безбедност и удобност на пациентот. Ние нудиме напредна технологија „CLB microkeratome“или сите ласерски технологии EyeSTAR Lasik, во зависност од препораките на нашите хирурзи за секој одреден пациент.

Безбедност


Еден од најпознат аспекти на третманот EyeSTAR Lasik е технологијата. Институтот EyeSTAR Lasik е опремен со најновите ФДУ и клинички одобрени ласерска и дијагностичка технологија. Со цел да се овозможат најбезбедни и повеќе прецизни резултати, EyeSTAR е опремен со софистицирана дијагностичка опрема за поточна процена на визуелни дефекти на очите. Методите за оценувањето вклучуваат корнеална томографија, ултрапрецизна корнеална топографија (мерење на рожницата на 22.000 поени), дијагноза и класификација на корнеална форма, абнормалности со вештачки интелигенциски систем. Нашиот ласер „Wavelight Allegretto бран Око-П 500Hz/400Hz“ е најновата, најбрзата и најнапредна ФДА - одобрена очна ласерска платформа на пазарот. Познат за најпрецизни резултати и на највисоко ниво на безбедност и удобност на пациентот. Ние нудиме напредна технологија „CLB microkeratome“или сите ласерски технологии EyeSTAR Lasik, во зависност од препораките на нашите хирурзи за секој одреден пациент.


Квалитет на видот


„Eye-Q“ ласерот исто така, нуди "Wavefront optimized" технологија, која ја зачувува приридната форма на пожницата и ги спречува оптичките грешки кои може да доведат до проиблеми со прилагодување на окото на темнинха или до губењње на контрастна осетливост (способност да се гледаат предметите чисто и јасно). Системот има потенцијал да им обезбеди на мнозинството од пациентите вид подобар од 20/20, која е кованица од „орел визија", бидејќи орлите имаат вродена способност да гледаат подобро од 20/20 и дење и ноќе.


Перформанси


Системот „Eye-Q laser“ има фреквенција од 400 пулсирања во секунда и третманот трае само неколку секунди. Во просек третманот ќе потрае повеќе од 10 до 12 секунди. Пократките очни ласерски третмани се покажале подобри за намалување на ризикот од постоперативни инфекции, над-корекции и под-корекции.


„The WaveLight Allegretto Wave Eyetracker“


„Eyetracker EyeSTAR“ е составен дел на третманот „EyeSTAR Lasik“. Работи со ласер за ултрапрецизен третман, осигурувајќи дека секој импулс на ласерот се наоѓа таму каде што треба да биде. „Eyetracker EyeSTAR“ работи со брзина од 400Hz и го следи движењето на очите 400 пати во секунда. Ова е важно затоа што окото може да се врти во стапка од 60Hz. Ако окото се врти побрзо или со иста брзина како „eyetracker“, тогаш „eyetracker“ нема да биде во можност да добие соодветен број читања за движењето на окото. Исто така, исклучително важна е способноста на ласерот да реагира на информации кои ќе бидат испратени до него од „eyetracker“. Времето за одговор на ласерот мора да биде многу брзо за да се осигура дека секој импулс на ласерот доаѓа до соодветниот дел од рожницата. Дури и ако ласерот може да ги следи движењата на окото 1000 пати, но реагира бавно на таа информација, резултатот ќе биде импулсите до рожницата на окото да бидат испратени врз основа на стара информација. Најдобар пример за односот помеѓу „eyetracker“ и ласерот е да се обиде и да се замисли фрлање топка во предмет кој се движи со 400 милји на час. Иако можете да го видите предметот кој се движи, вашите рефлекси премногу бавно ќе се прилагодат на постојаните промени на подвижен предмет. Како резултат на тоа, секогаш кога ќе ја фрлите топката Вие ќе го промашувате подвижниот предмет. Ласерот „EyeSTAR“ и „eyetracker“ работат со брзина од 400Hz, што значи дека како што „eyetracker“ го следи на окото 400 пати во секунда, ласерот работи со иста брзина прецизно и точно во потребните области на корнеата.

„The WaveLight Allegro Topolyzer“


Основа за успешен очен ласерски третман е точна дијагноза. Работа со „EyeSTAR ALLEGRO Topolyzer“ значи користење на идеален апарат кој го помага процесот на донесување одлука за ласерска корекција на видот на конкретен пациент. Со точно утврдување на визуелните корекции кои се потребни да се направат кај пациентот, во голема мера го подобрува опсегот на можни третмани, од „Wavefront Optimized“ за водење високо ниво на софистициран топографијски третман (Т-CAT). „ALLEGRO Topolyzer“ е со соодветен Т-CAT софтвер кој е специјално дизајниран за да измери и да произведува висока резолуција на третмани за очи со тешки неправилности. Развиен е за најтешките случаи, кој во стандардно мерење и обработка ќе се покаже клинички неефикасен.


„The WaveLight Allegro T-CAT Treatment“

„ ALLEGRO Topolyzer“ и T-CAT се оптимизирани за да се заврши спектар на корисничка ласерска очна корекција и да комуницира во совршена синхронизација со бранот ласерски системи „ALLEGRETTO Eye-Q excimer“. Сите потребни третмани и параметри се пренесуваат од „ALLEGRO Topolyzer“ на ласер. Внатрашниот софтвер на „ALLEGRO Т-CAT“ е ласерски и се пресметува соодветна корекциска шема. Сепак лекарот може да одлучи да ги промени поединечните параметри во која било фаза од процесот. Интегрираниот кератометар со автоматско мерење и ослободување овозможува прецизно центрирање на сликата. Преносот на дигиталната слика потточки на приближување во комбинација со смиреноста работи од далечина и мерењето на времето изнесува само мал дел од секунда кој овозможува највисоко можно ниво на репродуктивност, а точноста на податоците се снима. Сите податоци добиени од страна на софтверот на „ALLEGRO Т-CAT“ се дефинираат со соодветни третмански параметри. „ALLEGRO Topolyzer“ исто така може да се користи како самостоен дијагнистички инструмент за редовна топографија за мерења кои се секогаш потребни во рефракциската хирургија. Исто така е интегриран софтвер во уредот и кератоконус за откривање и опцискаи проблеми со зениците.
Апликациите за „ALLEGRO Topolyzer“ вклучуваат:
 • Поправна станица за децентрирање;
 • Проширување мали оптички зони;
 • Кератоконус-скрининг;
 • Третман на високо астигматизам;
 • Третман на други хируршки индуцирани корнеални неправилности.

Aналитичар „WaveLight Алегро“


„EyeSTAR ALLEGRO“ е аналитичар со идеален дијагностички уред за поддршка на процесот на донесување одлуки за ласерска визија и корекција. Тоа во голема мера го подобрува опсегот на можни третмани, почнувајќи од стандардни бранови оптимизирани со постапка до високософистицирани бранови и водени третмани.


Третман „ALLEGRO А-CAT “

Анализаторот ALLEGRO е специјално дизајниран за да овозможи бран од податоци потребни за вршење безбедна и успешна ласерска и очна корекција. Сите компоненти се оптимизирани да работат во концерт со бран „ALLEGRETTO Eye-Q laser“. Сите потребни третмански параметри од пациентот се пренесуваат до аналитичар ALLEGRO на „БРАН ALLEGRETTO Eye-Q laser“. Софтверот на „ALLEGRO А-CAT“ во внатрешноста на ласерскиот лаптоп-компјутер пресметува соодветна корекциска шема. Третманите „ALLEGRO А-САТ“ се наменети за употреба кај пациенти со високи аберации во нивните оптички систем. Сите потребни корекции на оптичката патека на окото се овозможени преку модулот на рожницата „A-CAT“.

Принципи „Tscherning“


Работејќи во видливиот спектар, аналитичар ALLEGRO е дизајниран за да се направи бран на мерења со користење на оперативниот принцип „Tscherning“, кој работи на истиот принцип како човечкото око. Со цел да се изврши мерење според овој принцип, сликата на мерења се проектира на мрежницата. Ова им овозможува на лекарите постојано да потврдуваат дека сликата е донесена правилно и дека сите мерни места се всушност валидни. Примената на ова мерење овозможува откривање неточни читања предизвикани од локалните опструкции. Примената на овој принцип - аналитичар ALLEGRO, овозмошува исклучива достава на валидни податоци и го минимизира ризикот од лажни третмани. Анализаторот ALLEGRO користи видлива светлина за да се извршат мерења, затоа дополнителни пресметки и фактори за хроматските грешки не се задолжителни. Автоматското мерење гарантира дека само центрираните мерења ќе бидат земени предвид. Мало децентреализирање се открива заедно со дијаметар и други релевантни вредности. На овие податоци потоа се додава вистинскиот бран од податоци. Комерцијалната обработка на податоци „WaveLight“ им овозможува регистрација и евиденција на валидни мерења, дури и со сериозни очни услови


Технологија „EyeSTAR Microkeratome / Intralase“


„Moria Microkeratome Evolution3 Microkeratome“ „Moria Microkeratome Evolution3“ е платформа која се користи во комбинација со М2 моторни напојувања со CLB. Повеќе глави и мотори се користат во EyeSTAR да се обезбеди целосно стерилна работна околина на „Moria microkeratome“ која е ненадминливо точна и прецизна. Всушност, овој систем е резултат и двапати попрецизен од „femtosecond ласерски microkeratome“ и не предизвикува синдром на преодна светлосна осетливост. За „microkeratomes“, прецизност значи безбедност, особено во случаи на критичните случаи на корнеална дебелина. Покрај овие предности, бавниот вакуум на СВР на системот е критична удобност на компонентата „Moria“. INTRALASE FS-60


Видео

Изјава на пациент за Eyestar...

Зуле Јованов за ласерска корекција во EyeSTAR:
"Голема благодарност до целиот тим за грижата, љубезноста и стручноста. Им препорачувам на сите кои имаат потреба од корекција на вид слободно да дојдат и да се уверат..."

Изјава на пациент за Eyestar...

Jovica Eftimov за ласерска корекција во EyeSTAR:
"За мене денес е еден од најсреќните денови во животот, имав голем проблем кој денес го решив..."

Изјава на пациент за Eyestar...

Лидиjа Кузмановска за ласерска корекција во EyeSTAR:
"Навистина беше прекрасна организацијата од аеродромот, до хотелот и до клиниката...Ниеднаш не се чувствувавме сами или запоставени до последен момент и со операцијата и со прегледите се беше прекрасно огранизирано. Со најтопла препорака најдобро е да се ослободите од очилата и леките само со операција во клиниката EyeStar!"

Погледнете повеќе видеа...

АтлантиС е ексклузивен претставник во Македонија на реномираниот институт EyeStar Lasik од Истанбул, Турција.

За повеќе информации кликнете овде

Награди и признанија


1. Благодарница од Qatar Airways за континуирана поддршка за 2018/2019 година
2.Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија 2018 год.
3. Награда за најуспешна агенција за продажба доделена од страна на Qatar Airways,2018 год.
4. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
5. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
6. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.

7. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.
8. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
9. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
10. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
11. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


Сопствен Закуп - Лето 2020Корисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk