RUSKOVETS RESORT HOTEL & SPA

stars
Dobrinishte

Име на сместување
Држава
Дестинација
Хотелските соби може да варираат во големина и дизајн, па сместувањето во собите од сликите не е загарантирано. Хотелите имаат право да ја променат својата политика на обезбедените услуги (за дополнителни трошоци / бесплатно). Искрено се извинуваме за какви било несогласувања.

RUSKOVETS RESORT HOTEL & SPA 4* - DOBRINISHTE


Дополнителен Попуст
Не Валидно за период 20.12.-01.01.2018

7=6, 14=12 за период на престој 01.12-19.12 & 02.01-07.03

* Попустите НЕ се комбинираат

Редовна Понуда | Зима 2019/20

RUSKOVETS RESORT HOTEL & SPA 4*BB/HB
JUNIOR SUITE 1-Bedroom -min 2; max 2+101.12-19.1220.12-26.1227.12-01.0102.01-09.0110.01-30.0131.01-13.0214.02-07.0308.03-16.04
Rent JUNIOR SUITE /2 Persons/ BB64.90113.30123.2083.6077.0083.6077.0062.70
Rent JUNIOR SUITE /1 Person/  - SGL USE58.41101.97110.8875.2469.3075.2469.3056.43
1 adult+ 1 Chd (0-13,99)58.41101.97110.8875.2469.3075.2469.3056.43
1 adult+ 2 Chd (0-13,99)64.90113.30123.2083.6077.0083.6077.0062.70
2 adults+ 1 Chd (0-13,99)64.90113.30123.2083.6077.0083.6077.0062.70
VILLA 1-Bedroom COMFORT VILLA -min 2; max 2+101.12-19.1220.12-26.1227.12-01.0102.01-09.0110.01-30.0131.01-13.0214.02-07.0308.03-16.04
Rent VIL 1-Bedroom COMFORT VILLA BB /2 Persons/ BB81.40141.90155.10104.5095.70104.5095.7078.10
1 adult+ 1 Chd (0-13,99)81.40141.90155.10104.5095.70104.5095.7078.10
2 adults+ 1 Chd (0-13,99)81.40141.90155.10104.5095.70104.5095.7078.10
APP 2-Bedroom SENIOR SUITE - min 4; max 4+101.12-19.1220.12-26.1227.12-01.0102.01-09.0110.01-30.0131.01-13.0214.02-07.0308.03-16.04
Rent APP 2-Bedroom SENIOR SUITE /4 adults/ BB104.50181.50198.00134.20123.20134.20123.20100.10
4 adults+ 1 Chd (0-13,99)104.50181.50198.00134.20123.20134.20123.2078.10
4 adults+ 2 Chd (0-13,99)(0-3,99)110.00187.00203.50139.70128.70139.70128.70105.60
4 adults+ 2 Chd (0-13,99)(04-13,99)115.50192.50209.00145.20134.20145.20134.20111.10
VILLA 2-Bedroom COMFORT FAMILY VILLA-min 4; max 4+2 or 5 ad01.12-19.1220.12-26.1227.12-01.0102.01-09.0110.01-30.0131.01-13.0214.02-07.0308.03-16.04
RENT VIL 2-Bedroom COMFORT FAM BB /4 adults/ BB107.80187.00204.60137.50126.50137.50126.50103.40
VILLA 2-Bedroom FAMILY COMFORT + EXTRA BED/5 adults/121.28210.38230.18154.69142.31154.69142.31116.33
4 adults+ 1 Chd (0-13,99)107.80187.00204.60137.50126.50137.50126.50103.40
4 adults+ 2 Chd (0-13,99)(0-3,99)113.30192.50210.10143.00132.00143.00132.00108.90
4 adults+ 2 Chd (0-13,99)(04-13,99)118.80198.00215.60148.50137.50148.50137.50114.40
VILLA 2-Bedroom LUXURY FAMILY VILLA-min 4; max 4+101.12-19.1220.12-26.1227.12-01.0102.01-09.0110.01-30.0131.01-13.0214.02-07.0308.03-16.04
RENT VIL 2-Bedroom LUXURY FAMILY BB /4 adults/ BB121.00209.00228.80155.10141.90155.10141.90115.50
VILLA 2-Bedroom LUXURY FAMILY + EXTRA BED/5 adults/136.13235.13257.40174.49159.64174.49159.64129.94
4 adults+ 1 Chd (0-13,99)121.00209.00228.80155.10141.90155.10141.90115.50
4 adults+ 2 Chd (0-13,99)(0-3,99)121.00209.00228.80155.10141.90155.10141.90115.50
4 adults+ 2 Chd (0-13,99)(04-13,99)121.00209.00228.80155.10141.90155.10141.90115.50
5 adults+ 1 Chd (0-13,99)121.00209.00228.80155.10141.90155.10141.90115.50
Доплата за  HB преку BB  - Adult / дете 4-13,99 за возр. /Chd 02-11.9914,30/ 7,7014,30/ 7,7014,30/ 7,7014,30/ 7,7014,30/ 7,7014,30/ 7,7014,30/ 7,7014,30/ 7,70
Комунална Такса (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)0,51 по лице на ноќ
Доплата (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)
Новогодишна Вечера - 135 € за возр. и 70 € за деца(4-13,99г.)
Доплата (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)
Божиќна вечера - 41 € за возр. и 25 € за деца (4-13,99г.)
Минимум Престој 33     

Цените се изразени во евра

Зима 2019/2020 Генерални Услови

Зима 2019/2020 Генерални Услови
ЦЕНИ :Цените се дадени најпрво по лице на ноќ, подоцна по структура на ноќ, изразени во ЕВРА, истите цени се продажни 
Попусти за рани резервации :   Попусти за рани резервации  не се комбинираат со други попусти и специјални промоции, освен за хотелите за кои е наведено дека може да се комбинираат и не се валидни за сите видови доплати, вклучувајки ги и доплатите за исхрана и за новогодишна и божиќна вечера, како и за доплатите за таксите.  Сите промени за резервации направени со попусти за рани резервации, ќе се сметаат како нови резервации и ќе бидат фактурирани по моменталната цена при промената. Сите резервации направени со попусти за рани резервации се сметаат за не рефундабилни и подлежат на 100% санкција. Средства за предвремено напуштање на хотелот не подлежат на рефундација.
Дневни (Дополнителни) Попусти :   Кога се прави резервација со дневен (дополнителен) попуст - бесплатните ноки се калкулираат од периодот со најниска цена. Дневните(дополнителните)попусти не се однесуваат на доплатите како за јадење, така и за доплатите за новогодишна и божиќна вечера и таксите
Туристичка такса За секој хотел од ресортот Банско, Боровец, Пампорово - задолжителна е доплатата за туристичка такса од / возр.- дете / - 1,1 EUR / 0,6 EUR (2-11,99г.)
Резервација и Отказ :Резервациите кои се направени и потврдени, со вклучен попуст за рани резервации не подлежат на рефундација и санкциите за отказ се 100% од износот на резервацијата. За сите останати откази важат Општите услови за патување.
Дополнителен услов за отказ :Доколку причината за отказ не е сериозна / смрт или сериозно здравствено наручување / 100% сакции си остануваат по резервацијата
Влез / Напуштање на хотелот : Влезот во собите од хотелите, НЕ Може да се гарантира пред 14 часот. Напуштањето на хотелските собите е најдоцна до 12 часот, во зависност од кукниот ред на хотелот.
Хотелите го задржуваат правото за промена на цената, без претходна најава. 
LEGEND:
p.p. İn DBL, BBцените се дадени по лице на ноќ во двокреветна соба; ноќевање со појадок (BB)
p.p. İn DBL, HBцените се дадени по лице на ноќ во двокреветна соба; Полу Пансион (појадок+вечера) - HB
DBL ROOM -SGL USE BB/HBцените се дадени на ноќ во еднокреветна соба; BB/HB; bed и breakfast/half board
DBL ROOMцена по соба ; 
DBL + EXTRA BEDцена по соба на ноќ- 1 Возрасен  сместен на дополнително легло
1 Adl + 1 Детецена по соба на ноќ - 1 дете сместено на редовно легло со 1 возрасен
1 Adl + 2 Дете цена по соба на ноќ - 2  деца сместени со 1 Возрасен
2 Adl + 1 Дете цена по соба на ноќ - дете сместено на дополнително легло со 2 Возрасени
2 Adl + 2 Дете цена по соба на ноќ - прво и второ дете сместени на дополнително легло со 2 Возрасени
BO/NMСамо Кревет / Без Исхрана - цените се за ноќевање и не вклучуваат исхрана
TRPLсместување во трокреветна соба / 3 редовни легла /
APP 1-Bedroom 2+2сместување во апартман со една спална
APP 2-Bedroom 4+2сместување во апартман со две спални
APP 3-Bedroom 6+2сместување во апартман со три спални
pppdцени по лице на ноќ
pupdцени по соба на ноќ
puцени по соба на ноќ
МV Доплата по лице на ноќДоплата за поглед кон планина, по лице на ноќ
Видови на сместување :
1 adl =1 SGL
1 adl + 1 Дете =1 DBL + 1 Дете 2-12 NB
1 adl + 2 Дете =1 DBL + 1 Дете 2-12 NB + 1 Дете 2-12 EB+1
2 adl =2*DBL
2 adl + 1 Дете =2*DBL + 1 Дете 2-12 EB+2
3 adl =2*DBL + 1 adlt EB
/if its possible/ 2 adl + 2 Дете =2*DBL + 1-st Дете 2-12 EB+2 + 2-nd Дете 2-12 EB+2
Дете 2-11,99 = дете од 2 дo 11,99 години

Попусти:

При сместување во хотелот на 3 нокевања, -5% попуст на износот на аранжманот
При сместување во хотелот на 5 нокевања, -7% попуст на износот на аранжманот
При сместување во хотелот на 7 или повеќе ноки, -10% попуст на износот на аранжманот

Редовна Понуда 2020
17.04.2020 - 30.11.2020

Вид на сместување Ред.ЛДоп.ЛБалконБр.на спалниКујн.делБањиМакс.См.17.04.20-16.07.20
14.09.20-30.11.20
17.07.20-06.08.20
17.08.20-13.09.20
07.08.20-16.08.20
Хотелски ДелВВВВВВ
Апартман Џуниор Сјут21да1да12+163.80 € 69.40 € 72.80 €
Апартман Сениор Сјут41да2да24+199.70 € 10.60 € 112.00 €
Самостоен дел фамилијарни куки и вилиВВВВВВ
Вила - Комфорт -21да1да12+182.90 € 86.20 € 90.70 €
Вила - Фемили Комфорт -41да2да14+1105.30 € 114.20 € 119.90 €
Вила - Фемили Лукс -42да2да24+2118.70 € 127.70 € 134.40 €
Доплати   

цените се по соба на ноќ за лица на ред.легла

Во цената е вклучено:

 • Ноќевање со појадок
 • Користење на фитнес
 • Користење на затворен минерален базен / со детски оддел
 • Користење на СПА Центар - 2 парни бањи, сауна, кнајп лежалка, надворешни минерални џакузи
 • Детски клуб
 • Wi Fi
 • Паркинг

Во цената не е вклучено:

 • Туристичка такса од 0,55 еур по лице на ноќ
 • Патничко Осигурување
 • Индивидуални Трошоци

Доплати:

 • Прво дете од 00-13,99 год.на дополнително легло во сите видови сместување се сместува Бесплатно
 • Второ дете 00-3,99 год.на допол.легло во Апартман Џуниор, Вила Комфорт, Вила Комфорт Фемили, се сместуваат со доплата од 5,6 еур по лице на ноќ
 • Второ дете 04-13,99 год.на допол.легло во Вила Фемили Комфорт, се сместуваат со доплата од 11,2 еур по лице на ноќ
 • 5-ти возрасен во Вила Фемили Комфорт или Вила Фемили Лукс, се сместува со доплата од 50% од износот на цената
 • Еднокреветно сместување, возможно само во Апп.Џуниор, со намалување од -10% од вкупната цената
 • За вечера - возр./дете(4-13,99) - 14,5 еур / 7,8 еур по лице на ден

Напомена:

 • Цените се изразени во евра, плаќањето се врши во денарска противвредност по курс 1 еур = 62 ден
 • Хотелот го задржува правото за промена на понудата и цената

Награди и признанија


1. Благодарница од Qatar Airways за континуирана поддршка за 2018/2019 година
2.Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија 2018 год.
3. Награда за најуспешна агенција за продажба доделена од страна на Qatar Airways,2018 год.
4. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2017 год.
5. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Аутгоинг туристичка агенција,Македонија, 2016 год.
6. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија, 2015 год.

7. Топ 100 ВИП локации во Источна Европа од Western Union, 2015 год.
8. Награда за 20 години постоење и значителен придонес во туризмот од Општина Струмица, 2015 год.
9. Благодарност и најдобро партнерство во Република Македонија доделен од страна на Turkish Airlines,2014 год.
10. Најуспешна туристичка агенција во Македонија од Министерството за Економија, Македонија,2012 год.
11. Изворедна поддршка и посебна соработка со Turkish Airlines, 2012 год.Let's socialize
© 2015
All Rights Reserved


Сопствен Закуп - Лето 2020Корисничка поддршка
+389 2 3 22 99 22
marketing@atlantis.com.mk